›› Upotreba humusa kalifornijskih crvenih glista

HumusHumus koji su preradile gliste svojom probavom je najkvalitetnije poznato organsko gnojivo. On ima svoja odstupanja u kvaliteti u odnosu na vrstu gnoja ili biološkog otpada koji ste dali glistama na raspolaganje. Najkvalitetniji humus nastaje od konjskog gnoja, a slijedom po kvaliteti uz dodatnu doradu za pojedini gnoj slijede ovčji i kozji, zečji, kravlji, svinjski i kokošji. Zadnja dva se koriste u manjoj mjeri miješano sa drugom vrstom gnoja ili otpada jer može doći do tzv. trovanja proteinom glista u hranilištima.
Objavljeno 20.11.2012. | opširnije

›› Ambrozija – biljka koja uzrokuje alergije

AmbrozijaZadnjih desetak godina biljka ambrozija privlači veliku pozornost naše javnosti. Razlog tome je u činjenici što je njen pelud jak respiratorni alergen te u mnogih ljudi u vrijeme cvatnje uzrokuje alergijske smetnje.
Objavljeno 20.11.2012. | opširnije

Kategorije

Iz sadržaja rubrike


Najave događaja
BC institut
DOBRE EKO-VIJESTI
cijepanje svjetlostiNanostrukturni materijali bi solarne panele učinili puno učinkovitijima nego što trenutno jesu, tvrde američki znanstvenici iz agencije DARPA. Mogli bi doći do iznad 50% učinkovitosti, koja je danas manja od 20%. Ideja je jednostavna: cijepanje sunčeve svjetlosti na njegove sastavnice, s ciljem da svaku od precizno podešenih solarnih ćelija dovedu do puno više razine učinkovitosti kada upijaju samo određenu boju. (www.treehugger.com) ◆