›› Upotreba humusa kalifornijskih crvenih glista

HumusHumus koji su preradile gliste svojom probavom je najkvalitetnije poznato organsko gnojivo. On ima svoja odstupanja u kvaliteti u odnosu na vrstu gnoja ili biološkog otpada koji ste dali glistama na raspolaganje. Najkvalitetniji humus nastaje od konjskog gnoja, a slijedom po kvaliteti uz dodatnu doradu za pojedini gnoj slijede ovčji i kozji, zečji, kravlji, svinjski i kokošji. Zadnja dva se koriste u manjoj mjeri miješano sa drugom vrstom gnoja ili otpada jer može doći do tzv. trovanja proteinom glista u hranilištima.
Objavljeno 20.11.2012. | opširnije

›› Ambrozija – biljka koja uzrokuje alergije

AmbrozijaZadnjih desetak godina biljka ambrozija privlači veliku pozornost naše javnosti. Razlog tome je u činjenici što je njen pelud jak respiratorni alergen te u mnogih ljudi u vrijeme cvatnje uzrokuje alergijske smetnje.
Objavljeno 20.11.2012. | opširnije

Kategorije

Iz sadržaja rubrike


Najave događaja
Fortuna Agro
DOBRE EKO-VIJESTI
vjetroelektranaJedno od najvećih otkrića na polju razvoja tehnologije svakako je baterija s rešetkom od tekućeg metala. Profesor Donald Sadoway razvija upravo takvu jedinicu za skladištenje energije dobivene iz vjetra ili sunca. To bi ujedno bilo i rješenje za sustave koji danas funkcioniraju prema načelu “uzmi što dobiješ”, tako da se za vrijeme mirnog, ljetnog, vrućeg dana, kada svi pale klima uređaje, može dogoditi da energije iz skupe vjetroelektrane jednostavno nema. (www.treehugger.com) ◆