›› JAVNI pozivi Bjelovarsko-bilogorske županije s rokom prijave do 1.3.2013.

›› JAVNI poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje stočarske proizvodnje na području BBŽ
›› Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencija za uzgoj i držanje ženske teladi iz domaćeg uzgoja na području BBŽ
›› JAVNI poziv za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada za obavljanje isključivo poljoprivredne djelatnosti na području BBŽ
›› JAVNI poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve u 2013. godini
›› JAVNI poziv za prikupljanje zahtjeva za subvencioniranje nabave loznih cijepova isključivo za podsađivanje postojećih vinograda na području BBŽ u 2013. godini
Objavljeno 26.01.2013. | opširnije

›› Novi operativni programi za razvoj govedarske i svinjogojske proizvodnje

U Ministarstvu poljoprivrede održane su sjednice dvaju Povjerenstava za izradu izmjena i dopuna operativnih programa razvitka govedarske i svinjogojske proizvodnje u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2020. godine.
Objavljeno 09.01.2013. | opširnije

›› Hrvatska verzija javnog natječaja CIP INTELLIGENT ENERGY – EUROPE

Savez za energetiku Zagreba objavio je hrvatsku verziju teksta javnog natječaja CIP INTELLIGENT ENERGEY - EUROPE za 2013. godinu. Upozoravamo korisnike kako se struktura prioritetnih područja natječaja za 2013. godinu značajno promijenila u odnosu na 2012. godinu, kako su značajno promijenjeni uvjeti sudjelovanja u natječaju i kako se bez obzira na objavu hrvatske verzije teksta javnog natječaja prijava mora izvršiti u elektronskom obliku na engleskom jeziku, a sukladno uputama.

Hrvatsku verziju možete preuzeti na sljedećem linku: http://issuu.com/croenergo.eu/docs/cip-iee-2013-hrvatska-verzija-teksta-javnog-natje_?mode=window&backgroundColor=%23222222.
Objavljeno 19.12.2012. | opširnije

›› Natječaji Fonda za sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovit objavio je devet natječaja za sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije za koje su planirana sredstva u iznosu od 84,5 milijuna kuna. Natječaji su objavljeni na mrežnoj stranici Fonda i u Narodnim novinama br. 137/12, a svoje projekte na iste mogu kandidirati jedinice regionalne i lokalne samouprave, javne ustanove, građani, trgovačka društva, obrtnici i druge pravne osobe.
Objavljeno 19.12.2012. | opširnije

›› Poticajna sredstava za uzgoj i držanje autohtonih pasmina goveda - simentalac u 2012. godini

JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za korištenje poticajnih financijskih sredstava za uzgoj i držanje autohtonih pasmina goveda - simentalac u 2012. godini.
Objavljeno 19.12.2012. | opširnije

›› Sufinanciranje dijela troškova za plasteničko-stakleničku proizvodnju

JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za korištenja poticajnih sredstava za sufinanciranje dijela troškova za plasteničko-stakleničku proizvodnju na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u 2012. godini.
Objavljeno 19.12.2012. | opširnije

›› JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za korištenje poticajnih financijskih sredstava na OPG-u u 2012.

JAVNI POZIV
za podnošenje zahtjeva za korištenje poticajnih financijskih sredstava za sufinanciranje dijela troškova za ekološku i integriranu proizvodnju na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u 2012. godini
Objavljeno 19.12.2012. | opširnije

›› Preko 80 milijuna kuna isplaćeno kroz IPARD

Iako postoje predrasude da se do sredstava pretpristupnog fonda IPARD dolazi vrlo teško, činjenice govore same za sebe. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je isplatila 80,8 milijuna kuna za 55 završenih IPARD projekata, od toga 60 milijuna samo u 2012. godini.
Objavljeno 30.11.2012. | opširnije

›› Okvirni plan IPARD natječaja u 2013. godini

Potaknuti brojnim upitima i velikom zainteresiranošću potencijalnih korisnika, a s ciljem pravovremene pripreme svih zainteresiranih strana, Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijeli su okvirni plan za raspisivanje natječaja za mjere IPARD programa u 2013. godini. Ovome planu prethodilo je službeno odobrenje Europske komisije kojim su uvažene pete izmjene IPARD programa koje je Republika Hrvatska tražila s ciljem proširenja mogućnosti za unaprjeđenje poslovanja poljoprivrednih gospodarstava.
Objavljeno 20.11.2012. | opširnije

Iz sadržaja rubrike


Najave događaja
BC institut
DOBRE EKO-VIJESTI
elenHEP se uključio u kampanju poticanja razvoja elektroauto industrije elen punjačima za električne automobile, postavivši ih u Labinu i Vukovaru, gradovima partnerima. ◆